Duo schommel

Schommel in ontzettend leuk, maar een Duo schommel verdubbelt het schommelplezier!

Wat maakt een Duo schommel zo bijzonder? Het samen schommel is niet alleen veel gezelliger, en daarom goed voor de sociale vorming, maar er worden veel meer dingen ontdekt.  De zwaaikracht, zwaartekracht alles komt samen en kinderen gaan ontdekken hoe ze samen kunnen werken en daardoor sneller kunnen schommel. Naast het samen schommelen wordt er ook ontdekt hoe je ervoor kan zorgen dat de schommel afremt.

Wat is een goede duo schommel?
De twee grote verschillen bij een duo schommel is de richting van het zitje. Je zit met de gezichten naar elkaar toe, of van elkaar af.  De meeste duo schommels zijn zo gemaakt dat je met de gezichten naar elkaar toe kijkt. Een voorbeeld hiervan is de Duo schommel sociaal. De naam zegt het al, het is erg sociaal, en daardoor goed voor de Sociaal emotionele ontwikkeling van uw kind.

duo schommel met kinderen

Naast de twee grote verschillen zijn er ook nog kleiner verschillen zoals het materiaal. Er zijn kunststof duo schommels en metalen duoschommels. Een paar voorbeelden van de kunststof duo schommels zijn: Duo schommel metaal, Duo schommel Cocoon en voor een metalen schommel in mooie frisse kleuren is de Duo schommel FLO een heel mooie schommel.

duo schommel rood

Voor welke leeftijd?
Let bij het kopen van een duoschommel even op de leeftijd van de kinderen die erop moeten gaan schommelen. Kinderen die kunnen schommel kunnen al snel op een duoschommel, maar er zit wel verschil in de stevigheid van de zitjes. Bij de Kunststof duoschommel zitten de kinderen op een snel zitje,  terwijl ze bij de metale duoschommel een rugleuning hebben en ondersteuning aan de zijkanten. De stevigste Duo schommel voor de kleintjes is wel de Duoschommel Cocoon. Dit komt door de stevige rugleuning wat voor de kleintjes wel erg fijn is.