Schommel tuin

Een schommel maakt je tuin? Dat wil toch iedereen! De kinderen beleven er uren schommelplezier aan. Ook biedt een schommel in je tuin vele mogelijkheden voor volwassenen, heerlijk relaxten in een schommelstoel, lig stoel of een schommel hangstoel.

Welke schommel moet ik kiezen?
De eerste vraag die u uzelf moet stellen is hoe veel ruimte heeft u voor de schommel?  Wilt u graag een schommel met 2 haken, 4 haken, 5 haken of 6 haken. Naast de keuze tussen het aantal haken en daardoor de lengte van de schommel is er ook nog een keus in de breedte.

Multi kids schommel tuin

 

Hoe veel ruimte?
Speciaal voor de kleine tuinen zijn er schommels gemaakt waarvan de poten minder wijd uit elkaar staan (type recht). Het neemt minder ruimte in beslag, maar de schommel is iets minder stevig dan een schommel die op wijdere poten staat (type schuin). Toch kunt u de schommel voor de kleine tuin veilig maken door de poten goed te bevestigen door middel van grondankers.

schommel klein en groot

 

Materiaal keuze:
Ga je voor een metalen schommel, kunststof schommel of een houten schommel?
Een houten schommel zorgt voor een natuurlijk uiterlijk. Hierbij heb je keuze tussen Schommel Vierkant voor de wat strakkere uitstraling of voor een Schommel rond.

 

Schommel rond

Er zijn ook diverse metalen schommels wat weer voor een heel andere uitstraling zorgt in de tuin. Kunt u echt niet kiezen dan kunt u er voor kiezen om een combinatie te nemen van hout en stalen schommels.

Hier onder verschillende schommelhaken waarmee je schommel makkelijk kunt bevestigen. Afhankelijk van wat voor type schommel tuin je wilt maken kun je kiezen uit talloze verschillende bevestigingsmogelijkheden.

schommel haak met draadstang

Schommelhaken draadstang

Je kunt de bovenstaande schommel haak makkelijk bevestigen door een gat te boren  door een bestaande balk en met moeren vast te draaien.  Voor een overzicht klik op de bovenstaande link.

Schommelhaken-met-klem

Schommelhaak met klem

Je kunt de schommel haak met klem monteren op een bestaande balk of een schommel balk kopen en deze hier aan monteren het scheelt gaten boren.  Voor een overzicht klik op de bovenstaande link.

De bovenstaande schommel haak is te bevestigen met 2 schroeven.
Het gaat zeer snel en eenvoudig. Voor een overzicht klik op de bovenstaande link.

Schommelhaak-accessoires

Schommelhaken accessoires

Je kunt een touwklem kopen om twee touwen aan elkaar te bevestigen. Voor een overzicht klik op de bovenstaande link.